[NEWS] MavenHut succesul anului in industria de gaming

MavenHut succesul anului in industria de gaming

Compania romaneasca de gaming MavenHut licentiaza Facebook Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena catre RockYou, o companie din San-Francisco cu o comunitate de 92 de milioane de jucatori.

Romanii nu au declarat valoarea acestei tranzactii, invocand conditiile de confidentialitate din contract. „Cu zeci de milioane de install-uri si cu milioane de useri zilnic, titlurile vandute reprezinta o oportunitate foarte buna si pentru RockYou, compania care le-a cumparat” declara si Bobby Voicu, co-fondator MavenHut.

Fondata in urma cu 10 ani, RockYou are cea mai mare platforma video de reclame pentru jocuri destinata brandurilor premium.

„Desi vinde trademark-ul pentru cele doua titluri, MavenHut licentiaza codurile sursa pentru aplicatiile sale. Astfel, compania isi permite sa extinda franciza de Solitaire si sa se concentreze pe zona de mobile”, spun cei de la Mavenhut intr-un comunicat.

La momentul tranzactiei, startupul romanesc era pe locul 3 in topul companiilor dezvoltatoare de jocuri pe Facebook din Europa, avand 1,5 milioane de utilizatori activi in fiecare zi.

Discutiile dintre MavenHut si compania americana au fost rapide. „Cei de la RockYou au fost destul de agresivi, la sfarsitul primei cine voiau deja sa ne faca o propunere. Din momentul in care am vorbit cu ei pentru prima data si pana cand am primit oferta au trecut aproape 6 saptamani. A urmat apoi un proces de due-diligence de alte 5 saptamani, dupa care am semnat. Cei de la Facebook le-au facut intro-ul catre noi”,au declarat oficialii MavenHut pentru yoda.ro.

40% dintre utilizatorii Mavenhut sunt SUA. Urmeaza Marea Britanie si Franta, in timp ce Romania este abia pe locul 20.

Cristi Badea, co-fondator MavenHut, a mai spus ca partea romana este multumita de felul in care au decurs discutiile.„Ne-am pastrat tot: venituri, knowledge, oameni. Asa ne putem extinde franciza de Solitaire cu titluri precum Solitaire Live, Solitaire Tournaments si Solitaire KnockOut si ne putem concentra pe mobile”.

2016-09-23T10:36:48+00:00

Leave A Comment